dilluns, 3 de novembre del 2008

Pedalejar per València???


Be, ja fa temps que no escric res al bloc, i es que els que em coneixeu sabreu de sobra que estic prou ocupat i només escric quan tinc un ratet o un tema del que tinc molt d'interés en parlar, com es aquest cas.

Huí com de costum he agarrat la bici per a anar a la facultat pel matí i a donar classes de dolçaina a Junta Central Fallera per la vesprà, i.. com es habitual he tingut que fer quiebros, slaloms, zigzag... una autèntica odisea. I es que resulta que la gent no enten massa per a que servix eixe curiós tros roig que hi ha a les voreres dels carrers, pot ser siga que a Rita se li ha ocurrit fer com en Hollywood i.. com València es tan glamurosa últimament se li ha ocurrit ficar una catifa roja per tota la ciutat... doncs NO! Senyors, senyores, ens trovem damunt d'un carril bici!!!!

La gent passa olimpicament del carril bici, es creuen sense mirar, caminen per ell, trauen als gossos i deixen que pixen i... en el mateix carril, moltes voltes hi ha gent que trau al gos nugat i la corretja del gosset creua el carril completament, cotxes, motos... tot es valid en el carril bici. Lo pijor d'aquesta gent es que la majoria de voltes es reincident i no obrin els ulls per a donarse conter del que fan. M'han passat de tot anant pel carril bici, inclús una moto que em venia de cara a arrivat a tirarme una escupinyà en tota la cara i a intentar tirarme de la bici... realment lamentable.



Es una llàstima que a les altures que estem a la gent encara li falte tanta "cultura" en eixe aspecte, deuriem pegar una miraeta en països com Holanda per a donarnos conter del respecte pels "nous" mitjos de transports urbans, que ens donen major autonomia, major vitalitat, major independencia econòmica...

Amb açò vull concienciar un poc al personal per a que realment es respecte el carril bici i es deixe circular amb tranquilitat a tota aquella gent que pensem que l'us de la bicicleta ens pot fer el dia un poc más agradable.

Un abraç a tots!

4 comentaris:

Rosella ha dit...

totalment d'acord Ximo! podies enviar aquesta opinió a : www.moutexvalencia.com


segur que estan supercontents de rebre-la!

de totes maneres me la deixes per enllaçar-la per ahí?

Rosella ha dit...

per cert, com et va per l'eliana?

Clara ha dit...

Hola perla!! Estic d'acor amb tú al 100%. Tan solament un apunt: no és únicament que a la gent li falte cultura; és que LI FALTA CONSCIÈNCIA, VERGONYA I RESPETE.
Un abraç.
P.D.: Per cert, dóna-li records a ta mare, que sembla que se l'ha tragada la terra.

Rosella ha dit...

eis ximo t'han publicat aquest post a www.moutexvalencia.com
entra i voràs!