dimarts, 21 d’abril del 2009

Cavallers... ja estem en l'hort!!


Ara sí que si, ja es dia 21, un dels dies més esperats de l'any. Huí es el dia de la vespra i, com be diu Begonya al bloc de l'esquadra Al-menys-nou, "qui no te la vespra, no te la festa", aixina que hui espere que gaudim tots d'un gran inici de les festes. Enguany pareix que l'oratge ens acompanya, amb un bon oratge... la resta va soles!!

22 d'abril, un dia molt especial, l'ofrena de flors pel mati junt a l'Angelus i el concurs de bandes "Godofredo Garrigues", i l'entrà i el passacarrer per la vesprà i nit ompliran els carrers de festa i alegria. Enguany no podré anar als actes del matí perque estem tocant en Alcoi, però Fita segur que ens informa amb detall del concurs de bandes i del molt provable premi de la banda de Castell de castells.

23 d'abril, el dia del nostre patró, Sant Jordi. Diana de bon matí amb el concurs de caps i esquadres, esmorzar en les diferents filaes i tots els que puguen a misa, volteta amb els més menuts de la casa i la solemne processó, molt emotiva, farà que un dia ple d'actes se'ns faça curt.

24 d'abril, ambaixaes en el castell de pedra, sempre guanyen els mateixos però, això no importa, es un acte en el que guanyem tots. Diana de bon matí, Barranc fondo, alguns dispararan, altres aniran de casa en casa fent la visita i disfrutant d'un dels millors moments de les festes. Per finalitzar el dia un poc d'humor amb els Moros Nous i Estudiants, sense oblidar que després un baixell puja pel carrer la Creu, sí, son els Pirates!!

25 d'abril, tots al Morer per a alçar als nous capitans (enguany supose que estarà fluixa la cosa), i tots al Cementeri a disfrutar d'un dels actes més caracteristics i més emotius de les nostres festes, la misa i les salves als nostres difunts. Seguidament tirarem la manta en el bancal i esmorzarem entre rialles i contantnos tot el que ens ha passat en aquestos 4 dies. En la porta del Sant Crist tornarem a alçar als capitans i baixarem disparant per a vorer la conversió al cristianisme per par de l'ambaixador moro. Més dispars, en aquest cas fins la plaça, on ballarem les banderes i durem al Sant Jordiet de cada filà on li corresponga.

Amb açò em despedisc i vos dessitge a tots unes molt bones festes de moros i cristians.

Vitol al Patró Sant Jordi!!!


Lamente el problema que estem tenint al xarraor amb certa gent, molt valenta, que només sap que clavarse amb altres i deixar de reprimir la seua amargor i ignorancia en llocs on pensa que ningú el reconeixerà, que equivocats estan.