diumenge, 6 de gener del 2008

Com eliminar els ulls rojos amb Photoshop

Després d'aquestes vacances nadalenques segur que teniu mogolló de fotos i en algunes apareix algú amb els ulls rojos.. no??? tranquils, es normal, no teniu el dimoni dins ni res d'això. Les càmeres actuals tenen una opció per a "evitar" aquest problemeta, però no funciona del tot be. Primer de tot vaig a explicar el motiu que fa que la gent aparega amb els ulls rojos.



Per què?
Aquest efecte es produeix perque, com es natural, gastem el flash en moments en els que la luminositat es baixa, aleshores les pupiles es dilaten per a poder captar més llum i al produirse la llumenà, aquesta topa amb els vasos sanguinis de la retina i es reflexen. Aquest es el motiu dels ulls rojos, el sabieu?

Ara be.. com modificarlos amb Photoshop?
Jo utilitze el Photoshop CS3, però amb els anteriors es pot fer de la mateixa manera. En primer lloc obrirem la foto i farem zoom (l'icon de la lupa) sobre els ulls, de manera que pugam treballar sobre la major superficie posible. Seguidament triarem la ferramenta Pincell (Brush, l'icon del pincell) i triarem una dimensió que cregam comoda per a utilitzar, quant més xicoteta siga més presició tindrem. Asegúrat de que el color de primer terme (foreground color) és negre (Truc: polsa 'd' i el tindràs seleccionat automàticament). Per últim, canvia el mode d'operació (blend mode) del pinzell de Normal a Color.
Pinta directament sobre la zona amb ulls rojos. Mientres pintes sobre ella voràs que el roig desapareix. El que succeeix es que el pincell en mode Color actua desaturant tota la zona sobre la que es pinta. Així s'elimina el roig no desitjat.

Espere que vos servisca aquest consell.. pròximament publicaré un sobre les ferramentes que ens pode ajudar per a optimitzar el nostre pc.

2 comentaris:

a moment of happiness ha dit...

Te has adelantado, Ximoo! Quería explicar yo lo del motivo de los ojos rojos en las fotos, que para algo lo he dado en clase... jajaja!
Me gusta mucho tu blog, lo que pasa es que todavía no me lo he podido leer todo... pero te prometo que lo haré!
La verdad es que se me hace un poco raro escribirte en castellano después de haber estado leyendo en valenciano... pero como no se me da tan bien escribirlo como hablarlo... jaja!
Bueno, Ximo seguiré pasándome por aquí! Un besazo!!

Rosella ha dit...

ei molt bon recurs, ara em falta aprendre a gastar el photoshop!!!! que no tinc ni ideaaaaa... una besaeta