dissabte, 21 de març del 2009

Marxa del Centenari - Amando Blanquer

Huí estem a 21 de març, això significa que d'ací un mes estarem tots en els nostres respectius masets sopant per a començar amb força les festes, ara si que comença el conter enrere!! Aquesta setmana tocava votar una marxa mora per a poder sentirla al bloc, la guanyadora ha sigut la Marxa del Centenari del mestre alcoià Amando Blanquer (9 vots), que ens va deixar al 2005. Amando es un dels estandarts de la música festera pel gran nombre de marxes i pasdobles que ha composat, entre els quals podem destacar la marxa cristiana "Aleluya", la primera marxa cristiana que es va composar. En aquest cas parlem de la marxa de la setmana, la Marxa del Centenari, una marxa molt emotiva per a mi ja que es la marxa que ens va acompanyar en l'entrà en 1996 quan vam ser capitans, la Unió d'Ontinyent i la Colla ens van fer vibrar amb aquesta meravella de la música festera.

La Marxa del Centenari va ser composta a València a l'any 1982. Amb motiu del I centenari de la Música Festera Alcoiana (1882-1982), que coincideix amb la composició del pasdoble Mahomet del compositor alcoià Juan Cantó Francés.

La versió que sentim es interpretada en directe per la U.M. Muro, la qual he triat per la impressionant interpretació de la mateixa, podeu comprovarho vosaltres mateixa. La resta de l'enquesta estava formada per l'Entrà dels Moros (6 vots), Yâlläba (4 vots), Starracos (3 vots), Zaid (0 vots).



Vos deixe amb l'audio de la Marxa del Centenari, amb un video de Aleluya i amb l'enquesta de marxes cristianes per a la setmana que ve.