dimarts, 6 d’abril del 2010

Qirbilyân


Com no podia ser d'altra manera, Qirbilyân ha sigut l'obra guanyadora en l'enquesta d'aquesta setmana (13 vots) i que per tant farà que el blog sone amb els seus compasos durant aquesta setmana. Aquesta marxa mora es obra de José Rafael Pascual Vilaplana i està recollida dins del nou recopilatori "De Fang", que conta amb les últimes composicions musicals per a moros i cristians del compositor de Muro. A continuació tenim un poc d'informació de Jose que he recopilat de la seua pàgina web www.pascualvilaplana.com.

Nace el 30 de abril de 1971 en Muro (Alicante) donde inicia sus estudios musicales con el bombardino y el piano en la Unión Musical de Muro, siendo sus profesores Salvador Martínez y Mª Angeles Palacios. Más tarde continua sus estudios profesionales en el Conservatorio Municipal de Alcoi y en el Conservatorio Superior de Valencia. Desde 1988 estudia Dirección de Banda con el maestro holandés Jan COBER ("Brabants Conservatorium" de Tilburg), primero en cursos en España y después en Holanda, país en donde realiza diversos cursos de perfeccionamiento en dirección bandística con Eugene CORPORON (University of North Texas). En 1993 es seleccionado en la especialidad de Dirección de Orquesta dentro del "Wiener Musikseminar" de Viena, estudiando con Karl ÖSTERREICHER y Yuji YUHASA. En 1994 asiste en Chicago a las clases de dirección de James CROFT impartidas en el "47th. Mid West Band and Orchestra Clinic". En 1995 obtiene el Diploma de Dirección de Orquesta del "Wiener Meisterkurse für Musik" en la Escuela Superior de Música de Viena, con el maestro Hans GRAF. Ha ampliado conocimientos de Dirección en diversos cursos con profesores como José Collado, Gerardo Pérez Busquier o Norman Milanés. En 2004 realiza un Master Class de Dirección de Orquesta con el prestigioso maestro Georges Pehlivanian y la Orquesta Filarmónica de Eslovenia en Ljubljana.



Després de llegir el seu impressionant curriculum, només ens queda parlar de l'obra de la setmana, Qirbilyân. Com he dit abans està gravada per la Banda de S.M. "L'Harmonia" d'Alacant i la Colla "El Terròs" de Petrer. Cal remarcar la gran dificultat d'interpretació per part de les dolçaines i que pense que "El Terròs" ha bordat en aquesta gravació.

QIRBILYÂN (Marxa Mora, 2009)

Obra encarrec de Tara, Àgata, Mª José i Eliseu, i dedicada a Manolo Bueno Montoya, Capità Moro Vell Tuareg 2009 de les Festes de Crevillent. El títol faria referència a una de les denominacions àrabs de la ciutat de Crevillent.


Sense més que dir vos convide a que compreu el nou recopilatori "De Fang" de José Rafael Pascual Vilaplana perque es un disc de obligada adquisició per als amants de la música festera. Aquesta setmana en l'enquesta trovem 5 marxes cristianes entre les quals podeu votar i triar quina voleu sentir la setmana que ve.

Que sone Qirbilyân!!! Disfruteu!!