dijous, 10 d’abril del 2008

Cruïlla de Cors

Com vaig dir fa uns dies al escriurer l'entrà de Zaphirus, vaig a parlar de Cruïlla de Cors, la nova composició d'Angel Lluis Ferrando per al capità cristià, la qual recull manifestacions musicals molt arrelades a les festes d'Alcoi com poden ser la inclusió de fragments d'Aleluya.

Enguany l'entrà d'Alcoi serà molt especial, ja que per primera vegada s'han ficat d'acord els capitans dels dos bandols per a representar un conte del qual son protagonistes. "Cruïlla de Cors", que significa "encrucijada de corazones" es el titol del conte, l'autor d'aquest és Jordi Peidro està basat en fets històrics que es remonten al segle XIII.

L'argument tracta de dos germans de pare cristià i mare mora que són separats als 5 anys i cadascú és educat i criat en una de les dues cultures. Finalment, a la batalla d'Alcoi es retroben, quan ja són vells. Tant el vídeo com el propi boato ho ha preparat la Dependent.

Per a que la gent entenga millor l'argument d'aquesta història es repartiran llibrets abans de l'entrà i als alumnes de primaria i en diversos llocs es faran explicacions per a que es puga entendrer amb més claretat.

Per eixe motiu vos demane que feu cadena i convideu a la gent a que entre al blog per a que puga vorer el video quanta més gent millor. Vos recomane que estigau atents a la història i fiqueu a tope els altaveus.

Ací el teniu:



Podeu vorer l'analisi de l'obra feta per l'autor.

Fonts de la informació: Basseta Festes, Centre Instructiu Musical "Apolo" d'Alcoi.

1 comentari:

Rosella ha dit...

bona idea per renovar un poquet la festa...
és una sort llegir-te sovint...
muask,
Ro